Για την καταγραφή, ανάλυση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της παρέμβασης του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Δράμας αναπτύχθηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής παρακολούθησης και τηλεμετρίας με ανάρτηση σε πραγματικό χρόνο περιβαλλοντικών ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων που σχετίζονται με το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης, καθώς και την ποιότητα/ ποσότητα των τοπικών υδάτων της περιοχής.
Η συλλογή των εν λόγω δεδομένων πραγματοποιείται με την εγκατάσταση σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής παρέμβασης τηλεματικών μετρητικών συστημάτων αισθητήρων, οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα συλλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τις προωθούν με την βοήθεια ασύρματων ευρυζωνικών ζεύξεων προς το Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης (ΚΣΔ). Το ΚΣΔ αποτελεί το κομβικό σημείο συγκέντρωσης, αποθήκευσης και περαιτέρω επεξεργασίας των δεδομένων.
Με την βοήθεια διαδικτυακής πλατφόρμας είναι δυνατή η συλλογή, οργάνωση και επεξεργασία των δεδομένων μετρήσεων αισθητήρων πεδίου τα οποία εν συνεχεία προβάλλονται σε συγκεντρωτική οθόνη (dashboard), καθώς και σε χάρτη της περιοχής με την βοήθεια ιστορικών μετρήσεων, στατιστικών γραφημάτων (bar-charts, area-charts, pie-charts). Τα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους (πολίτες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δημοτική αρχή, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ), ενώ παράγονται έκτακτες ανακοινώσεις σε περίπτωση επιβλαβών για την δημόσια υγεία φαινομένων όπως ρύπανση, υψηλές θερμοκρασίες κ.λ.π.
Παράλληλα, αναπτύχθηκε εξειδικευμένη εφαρμογή για την συγκέντρωση χρήσιμων πληροφοριών για την επισκεψιμότητα του χώρου παρέμβασης (visitor analytics), όπως συχνότητα επίσκεψης, αριθμός επισκεπτών βάσει ώρας/ ημέρας/ μήνα, σημεία συγκέντρωσης πολιτών κλπ. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης παρουσιάζονται με την βοήθεια χρωματικών γραφημάτων και στατιστικών διαγραμμάτων.
Οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους χρήστες του συστήματος είναι:
- Ενημέρωση ενδιαφερόμενων χρηστών με την παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο των συλλεχθέντων μετρήσεων αισθητήρων
- Παραγωγή στατιστικών γραφημάτων μετρούμενων μεγεθών
- Χρήση ευφυούς ανάλυσης δεδομένων αισθητήρων (BI) για την συνδυαστική επεξεργασία των μετρήσεων και την υποστήριξη λήψης στρατηγικών αποφάσεων
- Παροχή ανοιχτών δεδομένων (open data) και την εκμετάλλευση τους από ενδιαφερόμενους φορείς
- Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο
- Προβολή στατιστικών επισκεψιμότητας του χώρου παρέμβασης (μέσω διαγραμμάτων), για την εξαγωγή συμπερασμάτων και την λήψη αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής
Κεντρική πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης
Η Πλατφόρμα «Έξυπνης Πόλης» είναι μια ανοικτή, cloud based πλατφόρμα η οποία επιτρέπει τη διασύνδεση και την επικοινωνία μεμονωμένων λύσεων και εφαρμογών έξυπνων πόλεων. Η Πλατφόρμα είναι βασισμένη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα και αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των τεχνολογιών Internet of Things (IoT) διασυνδέοντας πολίτες, διαδικασίες, δεδομένα και αντικείμενα προκειμένου να επιτυγχάνεται η παρακολούθηση όλων των παραγόντων που επιδρούν στη ζωή της πόλης.
Το λογισμικό έχει το χαρακτήρα πλατφόρμας διασύνδεσης λογισμικού, αισθητήρων, λειτουργιών και εξοπλισμού «έξυπνης πόλης» και προσφέρεται σαν Cloud εφαρμογή.
Η Πλατφόρμα υποστηρίζει και τις παρακάτω κάθετες λύσεις:
- Δυναμική διαχείριση θέσεων στάθμευσης (Έξυπνο Parking)
- Έλεγχος εξ’ αποστάσεως παρόδιου ηλεκτροφωτισμού (Έλεγχο εξ’ αποστάσεως Έξυπνου οδοφωτισμού)
- Ασύρματη πρόσβαση στο Internet (Έλεγχο εξ’ αποστάσεως του δημόσιου δικτύου ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi και παροχή υπηρεσιών στατιστικών αναλύσεων (analytics) από τη χρήση του δικτύου Wi-Fi)
- Συλλογή και διαχείριση περιβαλλοντικών δεδομένων από αισθητήρες,
- Χρήση εφαρμογών video analytics,
- Εντοπισμό και παρακολούθηση θέσης αντικειμένων (π.χ. κάδων) και οχημάτων (απορριμματοφόρων και διαχείριση απορριμμάτων)
- Έξυπνη παρακολούθηση της κυκλοφορίας
- Δημόσια ασφάλεια και προστασία
- Παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεδομένων
- Έξυπνη Ενεργειακή Παρακολούθηση
- Έξυπνη διαχείριση συστημάτων ενημέρωσης πολιτών
- Παρακολούθηση φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων
- Έξυπνη παρακολούθηση πληρότητας κάδων
Το λογισμικό είναι σε θέση να διαλειτουργήσει με κάθε τύπο αισθητήρα που θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «έξυπνης πόλης» για τις αστικές υπηρεσίες ανεξάρτητα από την τεχνολογία διασύνδεσης που χρησιμοποιείται (όπως LoRA, ZigBee, GPRS, WiFi, ΝΝΒΙοΤ, κάμερα IP κλπ.).
Υποσύστημα μετεωρολογικών δεδομένων
Αποτελεί το σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών που θα εγκαταστάθηκαν σε επιλεγμένες περιοχές με σκοπό την με ακρίβεια συγκέντρωση μετρήσεων για το μικροκλίμα της περιοχής και για το πως αυτό αλλάζει με βάση την αστική παρέμβαση. Τα μετεωρολογικά όργανα μέτρησης είναι θερμοκρασίας, υγρασίας, πνέοντος ανέμου (διεύθυνση και ταχύτητα) και μέτρησης ηλιακής ακτινοβολίας. Τα μετεωρολογικά στοιχεία που λαμβάνονται, αναλύονται και ποσοτικοποιούνται σε συγκριτικούς δείκτες, που θα αναδεικνύουν την προσδοκώμενη από την παρέμβαση αλλαγή/ βελτίωση του μικροκλίματος του αστικού περιβάλλοντος και κατά συνέπεια την προστασία του ευπαθούς πληθυσμού κατά την καλοκαιρινή κυρίως περίοδο.
Υποσύστημα μέτρησης ποιότητας πόλης (περιβαλλοντικών δεδομένων)
Ενώ οι πόλεις θεωρούνται ως οδηγοί της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, ταυτόχρονα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών ζητημάτων τα οποία εντείνονται σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η μέτρηση της ποιότητας των πόλεων παρουσιάζει ερευνητικό ενδιαφέρον και έχει διαφορετικές πτυχές αξιολόγησης όπως οικονομικής ευμάρειας, εκπαίδευσης, υπηρεσιών υγείας, περιβάλλοντος κ.λ.π. Για τον προσδιορισμό της επίδοσης των πόλεων, σε επίπεδο ποιότητας ζωής και αειφόρου ανάπτυξης χρησιμοποιείται το ISO 37120 «Sustainable development and resilience of communities – Indicators for city services and quality of life». Μέσω του προτύπου αυτού εισάγονται σειρές τυποποιημένων δεικτών, οι οποίοι παρέχουν ομοιόμορφη προσέγγιση για κάθε τύπο πόλης σε επίπεδο μετρήσεων, καθώς και τρόπου πραγματοποίησης των μετρήσεων.
Με την εφαρμογή του συστήματος, ο Δήμος Δράμας αξιολογεί καθημερινά την ποιότητα ζωής στην πόλη με γνώμονα βασικές παραμέτρους που αφορούν την ποιότητα του αέρα στην περιοχή, κάνοντας χρήση του εν λόγω διεθνούς προτύπου. Το υποσύστημα μέτρησης ποιότητας πόλης αφορά την υποδομή αισθητήρων που λαμβάνει μετρήσεις ποιότητας αέρα και συγκεκριμένα τους αέριους ρύπους. Ενδεικτικοί ρύποι, όπως ορίζονται στο ISO 37120 είναι CO, CO2, NO2, Ο3 και PM10 (σωματίδια σκόνης), ενώ χρήσιμες μετρήσεις αποτελούν η θερμοκρασία, η υγρασία και ηχορύπανση.
Η μακροχρόνια καταγραφή των παραπάνω παραμέτρων μπορεί να αναδείξει, σε σχέση και με τις συνθήκες του μικροκλίματος, την βελτίωση των συνθηκών που θα επιφέρει η αστική παρέμβαση στην περιοχή.
Υποσύστημα μέτρησης ροής/ ποιότητας υδάτων
Τα ρέματα και τα ρυάκια που διέρχονται από τον αστικό χώρο είναι αποδέκτες μεγάλων πιέσεων από αστικές χρήσεις και δραστηριότητες (απορρίμματα, αστικά λύματα κ.α.) Το υποσύστημα μέτρησης ροής υδάτων στο παρόν έργο, έχει ως σκοπό την μέτρηση της ροής & ποιότητας των υδάτων από τα νερά (ρυάκια) που υπάρχουν σε δύο πάρκα του δήμου, τα οποία η υπάρχουσα αστική παρέμβαση ενώνει.
Εφαρμογή συγκέντρωσης δεδομένων επισκεψιμότητας χώρου παρέμβασης
Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή συγκέντρωσης χρήσιμων πληροφοριών (visitor analytics) για τους επισκέπτες της περιοχής, χωρίς όμως να απαιτείται κάποια ενέργεια από τους επισκέπτες. Μέσω της εφαρμογής δίνεται δυνατότητα να παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας του χώρου παρέμβασης, όπως χρόνος παραμονής, οι μέρες/ ώρες επίσκεψης, η συχνότητα επίσκεψης ενός/ κάθε χρήστη, ποια σημεία του πάρκου έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (heat map), πως μετακινούνται οι επισκέπτες στο χώρο, αριθμός πολιτών που επισκέπτονται τον χώρο βάσει ώρας/ ημέρας/ μήνα (visitor footfall) κλπ. Όλες οι πληροφορίες προβάλλονται με την βοήθεια διαγραμμάτων (bar charts, pie charts κλπ) για την εύκολη εξαγωγή συμπερασμάτων και λήψη αποφάσεων από την Δημοτική Αρχή.
Το σύστημα βασίζεται σε έναν αισθητήρα που επιτρέπει την ανίχνευση συσκευών iPhone και Android και γενικά κάθε συσκευής που λειτουργεί με διασυνδέσεις WiFi ή Bluetooth. Αυτές οι συσκευές ανιχνευθούν χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί ο δημότης σε ένα συγκεκριμένο σημείο πρόσβασης, επιτρέποντας την ανίχνευση οποιουδήποτε smartphone, φορητού υπολογιστή ή συσκευής ανοιχτής συνομιλίας που εισέρχεται στην περιοχή κάλυψης του αισθητήρα. Με την εν λόγω λύση είναι δυνατή η μέτρηση του αριθμού των ατόμων και των αυτοκινήτων που υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, επιτρέποντας τη μελέτη της εξέλιξης της κυκλοφοριακής συμφόρησης των πεζών και των οχημάτων.
Υποσύστημα κεντρικού συστήματος διαχείρισης
Η συνολική λύση συμπληρώνεται από Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης, το οποίο διατηρεί το αποθετήριο τιμών αισθητήρων, φιλοξενεί την διαδικτυακή πλατφόρμα ανάλυσης/ επεξεργασίας/ παρουσίασης των αποτελεσμάτων μετρήσεων (BI & dashboard), την εφαρμογή συγκέντρωσης δεδομένων επισκεψιμότητας του χώρου παρέμβασης, καθώς και των υπηρεσιών ανοιχτών δεδομένων
Η επεξεργασία των μετρητικών δεδομένων, η λειτουργία και η διάθεση των παραπάνω εφαρμογών/ υπηρεσιών προς τους χρήστες, πραγματοποιείται μέσω υποδομής cloud (dedicated server σε datacenter).
Υποσύστημα ασύρματης διασύνδεσης
Αποτελεί το σύνολο του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των δεδομένων από τις μετρητικές μονάδες αισθητήρων στο κεντρικό σημείο συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων (ΚΣΔ), που θα βρίσκεται στο Δήμο Δράμας. Η επικοινωνία των σταθμών τηλεμετρίας με το αποθετήριο τιμών αισθητήρων πραγματοποιείται με συνδυασμό τεχνολογιών WIFI/3G, ανάλογα με τις δυνατότητες δικτύωσης/ κάλυψης που παρέχονται σε κάθε σημείο.
Επίσης, χρησιμοποιείται ασύρματος ευρυζωνικός εξοπλισμός βάσης (Base station) και τερματικών σημείων (Subscriber module), που λειτουργούν στην ζώνη συχνοτήτων των 2,4GHz/ 5.4GHz και έχουν δυνατότητα για μεταφορά δεδομένων πάνω από Ethernet πρωτόκολλο. Το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο που αναπτύχθηκε παρέχει:
- Την απαραίτητη ευρυζωνική δικτυακή υποδομή για την μεταφορά των δεδομένων από/προς το κεντρικό σημείο διαχείρισης, προς/από τα σημεία ασύρματης πρόσβασης/ μετρητικούς σταθμούς, που θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του χώρου παρέμβασης
- Το απαραίτητο δίκτυο πρόσβασης, μέσω του οποίου οι πολίτες και οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με χρήση σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης
Μετεωρολογικός σταθμός
Περιγραφή – Τεχνικά χαρακτηριστικά
- Διαθέτει εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε κλωβό προστασίας.
- Συνοδεύεται από: Κονσόλα παρουσίασης μετρήσεων, Αισθητήρες, Υλικά εγκατάστασης
- Συμπεριλαμβάνει εσωτερικούς αισθητήρες: Θερμοκρασίας, Υγρασίας
- Συμπεριλαμβάνει εξωτερικούς αισθητήρες: Βροχόμετρο, Αισθητήρας θερμοκρασίας, Αισθητήρας Υγρασίας, Ανεμόμετρο, Ηλιακής ακτινοβολίας (solar radiation), Υπεριώδους Ακτινοβολίας (UV radiation)
- Το καλώδιο του ανεμόμετρου είναι 12,2m
- Διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα (solar power panel) φόρτισης μπαταρίας, με ισχύς 0,5 Watt
- Διαθέτει μπαταρία, με διάρκεια ζωής οκτώ μηνών χωρίς ηλιοφάνεια, δύο ετών με χρήση του φωτοβολταϊκού
- Θερμοκρασία λειτουργίας μετεωρολογικού σταθμού – 40οC έως 65οC
- Οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του σταθμού είναι 536 mm x 246 mm x 406 mm. Το πακέτο στο σύνολο του είναι 378 mm x 327 mm x 594 mm με βάρος 7,9kg
- Χαρακτηριστικά κονσόλας
- Λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 0οC – 60οC
- Διαθέτει μπαταρίες (εκτός του τροφοδοτικού 220V), προσφέροντας της αυτονομία λειτουργίας για 9 μήνες
- LED ενδείξεις
- Ασύρματη επικοινωνία με τους αισθητήρες με εμβέλεια 300m, αν υπάρχει οπτική επαφή, και τουλάχιστον 50 – 100m διαμέσου τοίχων
- Δυνατότητα στήριξης στον τοίχο
Περιβαλλοντικός Σταθμός
Περιγραφή – Τεχνικά χαρακτηριστικά
- Αποτελείται από την κεντρική μονάδα, αισθητήρες, ηλιακό συλλέκτη, καλώδιο USB, κεραίες, καλώδιο προέκτασης, καλώδιο ηλιακού συλλέκτη και 10 βύσματα και υλικό στερέωσης.
- Χαρακτηριστικά κεντρικής μονάδας
- Στιβαρή, αδιάβροχη κατασκευή εξωτερικού χώρου τύπου ΙΡ65
- 6 υποστηριζόμενοι αισθητήρες
- Φωτοβολταϊκό σύστημα (solar power panel) φόρτισης μπαταρίας 7V – 500mA
- Δυνατότητα ασύρματης διασύνδεσης μέσω: ZigBee, 802.15.4, Wifi, 868MHz, 900ΜΗz, LoRaWAN, LoRa, Sigfox, 4G/GPRS, Bluetooth Low Energy, Expansion Radio Board
- Δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας SIM για GPRS/4G διασύνδεση
- Αισθητήρας θερμοκρασίας
- Εύρος : -40ο έως +85οC
- Ακρίβεια : ±1ºC (±0.5 ºC στους 25 ºC)
- Αισθητήρας υγρασίας
- Εύρος : 0 έως +100% HR
- Ακρίβεια : ±3% RH (στους 25ºC, εύρος 20 ~ 80% RH)
- Αισθητήρας ατμοσφαιρικής πίεσης
- Εύρος : 30 έως 110 kPa
- Ακρίβεια : ±0.1 kPa (0 ~ 65 ºC)
- Αισθητήρας μέτρησης σωματιδίων – σκόνης
- Εύρος 0.38 έως 17 μm
- Συνολικός ρυθμός ροής: 1,2 L / λεπτό
- Αισθητήρας μέτρησης διοξειδίου άνθρακα (CO2)
- Εύρος: 0 to 5000 ppm
- Αισθητήρας μέτρησης όζον (Ο3)
- Ονομαστική περιοχή: 0 έως 5 ppm
- Μέγιστη υπερφόρτιση: 10 ppm
- Αισθητήρας μέτρησης μονοξειδίου άνθρακα (CO)
- Ονομαστική περιοχή: 0 έως 500 ppm
- Μέγιστη υπερφόρτιση: 2000 ppm
- Αισθητήρας φωτεινότητας
- Αντίσταση στο σκοτάδι: 20MΩ
- Αντίσταση στο φως (10lux): 5 ~ 20kΩ
- Φασματική περιοχή: 400 ~ 700nm
- Αισθητήρας μέτρησης θορύβου – ηχορύπανσης
- Εύρος : 50 έως 100 dBA
- Ακρίβεια: +/- 0.5dBA
Σταθμός μέτρησης ροής υδάτων
Περιγραφή – τεχνικά χαρακτηριστικά
- Αποτελείται από την κεντρική μονάδα, αισθητήρες, ηλιακό συλλέκτη, καλώδιο USB, κεραίες, καλώδιο προέκτασης, καλώδιο ηλιακού συλλέκτη και 10 βύσματα και υλικά στερέωσης.
- Χαρακτηριστικά κεντρικής μονάδας
- Στιβαρή, αδιάβροχη κατασκευή εξωτερικού χώρου τύπου ΙΡ65
- 6 υποστηριζόμενοι αισθητήρες
- Φωτοβολταϊκό σύστημα (solar power panel) φόρτισης μπαταρίας 7V – 500mA
- Δυνατότητα ασύρματης διασύνδεσης μέσω: ZigBee, 802.15.4, Wifi, 868MHz, 900ΜΗz, LoRaWAN, LoRa, Sigfox, 4G/GPRS, Bluetooth Low Energy, Expansion Radio Board
- Δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας SIM για GPRS/4G διασύνδεση
- Αισθητήρας μέτρησης ροής νερού
- Ταχύτητα ροής: 1 ~ 100L/Min
- Θερμοκρασία λειτουργίας: 0 ºC ~ 80 º
- Αισθητήρας μέτρησης επιπέδου νερού
- Υλικό : Προπυλένιο
- Θερμοκρασία λειτουργίας: -10ºC ~ + 80ºC
Σταθμός μέτρησης ποιότητας υδάτων
Περιγραφή – τεχνικά χαρακτηριστικά
- Αποτελείται από την κεντρική μονάδα, αισθητήρες, ηλιακό συλλέκτη, καλώδιο USB, κεραίες, καλώδιο προέκτασης, καλώδιο ηλιακού συλλέκτη και 10 βύσματα και υλικά στερέωσης.
- Χαρακτηριστικά κεντρικής μονάδας
- Στιβαρή, αδιάβροχη κατασκευή εξωτερικού χώρου τύπου ΙΡ65
- 6 υποστηριζόμενοι αισθητήρες
- Φωτοβολταϊκό σύστημα (solar power panel) φόρτισης μπαταρίας 7V – 500mA
- Δυνατότητα ασύρματης διασύνδεσης μέσω: ZigBee, 802.15.4, Wifi, 868MHz, 900ΜΗz, LoRaWAN, LoRa, Sigfox, 4G/GPRS, Bluetooth Low Energy, Expansion Radio Board
- Δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας SIM για GPRS/4G διασύνδεση
- Αισθητήρας θερμοκρασίας
- Εύρος : 0 ~ 100ºC
- Διάμετρος: 6mm
- Μήκος: 40mm
- Καλώδιο: 2 μέτρα
- Αισθητήρας διαλυμένου οξυγόνου
- Εύρος : 0~20mg/L
- Ακρίβεια: ±2%
- Αισθητήρας συγκέντρωσης ιόντων υδρογόνου
- Εύρος : 0~14pH
- Χρόνος απόκρισης: <1min
- Δύο αισθητήρες ηλεκτροδίων για μέτρηση αγωγιμότητας : 1 ± 0,2 cm
- Αισθητήρας μέτρησης δυνατότητας μείωσης οξείδωσης
- Ηλεκτρικό δυναμικό: 245 ~ 270mV
- Αντίσταση αναφοράς: 10kΩ
- Σταθερότητα: ± 8mV / 24h
Αισθητήρας συγκέντρωσης δεδομένων επισκεψιμότητας χώρου παρέμβασης
Περιγραφή – τεχνικά χαρακτηριστικά
- 4πύρηνος Επεξεργαστής 1GHz (x86)
- 2G RAM (DDR3)
- Σκληρός δίσκος 16GB
- Ισχύς 6-12W (12V)
- Τροφοδοσία: AC-220V (DC-12V)
- Υλικό: Αλουμίνιο
- Διαστάσεις: 255 x 225 x 80mm
- Βάρος: 1,9kg
- Κατασκευή εξωτερικού χώρου τύπου ΙΡ67
- Θερμοκρασία λειτουργίας: -20C εώς +50C
- Χρόνος απόκρισης: 60s
Μονάδα δικτύου διανομής 2,4/5GHz Indoor Outdoor (WiFi)
Περιγραφή – τεχνικά χαρακτηριστικά
- Operating Frequency (Mhz) : Worldwide 5150 – 5875
- 64 MB DDR2 RAM
- 10/100/1000 Ethernet Port
- Μέγιστη ενεργειακή κατανάλωση 7W
- Αγρίνιο
- Αιγάλεω
- Αλεξάνδρεια
- Αλεξανδρούπολη
- Αμπελόκηποι – Μενεμένη
- Βόλβη
- Βόλος
- Βύρωνα
- Δεσκάτη
- Δράμα
- Ζαγόρι
- Ζάκυνθος
- Ζίτσα
- Θερμαϊκός
- Θέρμη
- Ιωάννινα
- Καλαμαριά
- Κάλυμνος
- Καρδίτσα
- Κόνιτσα
- Κορδελιό-Εύοσμος
- Κω
- Λαμία
- Λάρισα
- Λοκρές
- Ναυπακτία
- Ν. Σκουφάς
- Ορεστιάδα
- Πάργα
- Πάτρα
- Πειραιάς
- Πέλλα
- Περιφέρεια Αττικής
- Πρέβεζα
- Πωγώνι
- Ρέθυμνο
- Τρίκαλα
- Ρόδος
- Σάμη
- Σαμοθράκη
- Σουφλί
- Σέρρες
- Σπάρτη
- Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού
- Σύρος - Ερμούπολη
- Φιλιάτες
- Χανιά