Οι δράσεις που περιλαμβάνει το έργο αφορούν την ενεργειακή διαχείριση κτιρίων και δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, τη διαχείριση απορριμμάτων, την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών ανάμεσα στα κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου, την οργάνωση και τη διάθεση δεδομένων χρήσεων γης και χωροταξίας μέσα από μία γεωπύλη και τη διαχείριση του δικτύου πόσιμου ύδατος.
Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια εξοπλισμού για της ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών σε ένα μικρής κλίμακας ασύρματο δίκτυο σε δέκα (10) σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού (public hotspot). Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος θα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για:
Α) την παρακολούθηση και τη διαχείριση της κατανάλωσης ρεύματος σε 5 δημόσια κτίρια με την χρήση κατάλληλων αισθητήρων στους πίνακες τους.
Β) την παρακολούθηση και τη διαχείριση των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος για όλες τις παροχές του Δήμου για την αποφυγή ρευματοκλοπών.
Γ) τον έλεγχο της πληρότητας των κάδων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και σε πολυσύχναστα σημεία όπως σχολεία, δημόσια κτίρια, ΚΑΠΗ, εκκλησίες, αγροτικά ιατρεία κ.τλ.
Δ) τη διαχείριση της υποδομής γεωχωρικών πληροφοριών του Δήμου μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού, προγραμματισμού, οργάνωσης, διαχείρισης των δεδομένων του. Ο Δήμος θα διαθέτει μία διαδραστική διαδικτυακή πύλη γεωχωρικών δεδοµένων με χρήση ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) που θα αφορά τόσο τις υπηρεσίες του Δήμου (μηχανικούς) όσο και του δημότες του.
Ε) τη διαχείριση των Υδρομέτρων (Υ/Μ) στα όρια του Δήμου. Η εφαρμογή θα διαχειρίζεται το μητρώο Υδρομέτρων του Δήμου και θα παρέχει πρόσβαση με χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης στο μητρώο παροχών ύδρευσης του Δήμου. Ταυτόχρονα η εφαρμογή με χρήση ελεύθερου λογισμικού, λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) θα προσφέρει την καταγραφή και την κωδικοποίηση των παροχών ύδρευσης στη γεωγραφική έκταση του Δήμου (με χρήση εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα του προσωπικού που υδρομετρεί) σε συνδυασμό με την επεξεργασία των δεδομένων καταγραφής και τη δημιουργία αρχείου για την εισαγωγή στο λογισμικό οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. Το προσωπικό που υδρομετρεί ανήκει στον Δήμο και θα πληρωθεί από τον Δήμο τόσο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου όσο και μετα.
ΣΤ) παροχή μιας ολοκληρωμένης λειτουργίας ενός Συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, αρχειοθέτησης και διακίνησης εγγράφων και ροής εργασιών για τις ανάγκες του Δήμου. Το σύστημα θα παρέχει λειτουργίες ηλεκτρονικής πρωτοκόλλησης με χρήση ψηφιακών υπογραφών και δυνατότητα ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης εισερχόμενων και εξερχόμενων εγγράφων, καθώς και διακίνησης εγγράφων στα διάφορα τμήματα του Δήμου καλύπτοντας την υποχρέωση του Δήμου για χρήση ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων καθώς και τη συμμόρφωσή του με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 (GDPR).
Ζ) την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στο ασύρματο δίκτυο (WiFi) που θα δημιουργηθεί σε δέκα (10) σημεία (πλατείες) εντός των ορίων του Δήμου.
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020”
Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κεντρική πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης
Η Πλατφόρμα «Έξυπνης Πόλης» είναι μια ανοικτή, cloud based πλατφόρμα η οποία επιτρέπει τη διασύνδεση και την επικοινωνία μεμονωμένων λύσεων και εφαρμογών έξυπνων πόλεων. Η Πλατφόρμα είναι βασισμένη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα και αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των τεχνολογιών Internet of Things (IoT) διασυνδέοντας πολίτες, διαδικασίες, δεδομένα και αντικείμενα προκειμένου να επιτυγχάνεται η παρακολούθηση όλων των παραγόντων που επιδρούν στη ζωή της πόλης.
Το λογισμικό έχει το χαρακτήρα πλατφόρμας διασύνδεσης λογισμικού, αισθητήρων, λειτουργιών και εξοπλισμού «έξυπνης πόλης» και προσφέρεται σαν Cloud εφαρμογή.
Η Πλατφόρμα υποστηρίζει και τις παρακάτω κάθετες λύσεις:
- Δυναμική διαχείριση θέσεων στάθμευσης (Έξυπνο Parking)
- Έλεγχος εξ’ αποστάσεως παρόδιου ηλεκτροφωτισμού (Έλεγχο εξ’ αποστάσεως Έξυπνου οδοφωτισμού)
- Ασύρματη πρόσβαση στο Internet (Έλεγχο εξ’ αποστάσεως του δημόσιου δικτύου ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi και παροχή υπηρεσιών στατιστικών αναλύσεων (analytics) από τη χρήση του δικτύου Wi-Fi)
- Συλλογή και διαχείριση περιβαλλοντικών δεδομένων από αισθητήρες,
- Χρήση εφαρμογών video analytics,
- Εντοπισμό και παρακολούθηση θέσης αντικειμένων (π.χ. κάδων) και οχημάτων (απορριμματοφόρων και διαχείριση απορριμμάτων)
- Έξυπνη παρακολούθηση της κυκλοφορίας
- Δημόσια ασφάλεια και προστασία
- Παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεδομένων
- Έξυπνη Ενεργειακή Παρακολούθηση
- Έξυπνη διαχείριση συστημάτων ενημέρωσης πολιτών
- Παρακολούθηση φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων
- Έξυπνη παρακολούθηση πληρότητας κάδων
Το λογισμικό είναι σε θέση να διαλειτουργήσει με κάθε τύπο αισθητήρα που θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «έξυπνης πόλης» για τις αστικές υπηρεσίες ανεξάρτητα από την τεχνολογία διασύνδεσης που χρησιμοποιείται (όπως LoRA, ZigBee, GPRS, WiFi, ΝΝΒΙοΤ, κάμερα IP κλπ.).
Εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδων
Το κύκλωμα της συλλογής απορριμμάτων περιλαμβάνει τη διαδρομή, που ακολουθεί το απορριμματοφόρο, όταν ξεκινά από το χώρο στάθμευσης, πραγματοποιεί ένα ή περισσότερα δρομολόγια συγκέντρωσης απορριμμάτων, τα αδειάζει στο χώρο διάθεσης και επιστρέφει στο χώρο στάθμευσης. Για την οργάνωση των δρομολογίων συλλογής, είναι απαραίτητο, να είναι γνωστά τα εξής:
- Η πληρότητα των κάδων, η εκτίμηση της οποίας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής
- Η απόδοση των μέσων συλλογής, η οποία εξαρτάται την ταχύτητα της συλλογής
- Η ικανότητα υποδοχής του απορριμματοφόρου και τους περιορισμούς της συλλογής
Η εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδου επιφέρει μείωση του κόστους και του χρόνου συλλογής απορριμμάτων καθώς με τη χρήση του συστήματος ο Δήμος Πωγωνίου παρακολουθεί το επίπεδο πληρότητας οποιουδήποτε κάδου στα όρια του Δήμου σας σε πραγματικό χρόνο. Η αυτόματη παρακολούθηση των κάδων παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις όταν είναι γεμάτοι, επιτρέποντας τον ευφυή σχεδιασμό των δρομολογίων για τις αποκομιδές διασφαλίζοντας ταυτόχρονα, ότι καμία επίσκεψη των οχημάτων και του προσωπικού του Δήμου, δεν θα γίνεται άσκοπα και ότι η αντιαισθητική υπερχείλιση των κάδων είναι πλέον παρελθόν.
Η εφαρμογή πληρότητας κάδου περιλαμβάνει τις ακόλουθες λειτουργίες:
- Παρακολούθηση και Διαχείρισης πληρότητας. Μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής που αποτελεί το κέντρο για τη λήψη αποφάσεων, για τη δημιουργία διαδρομών και την ανάλυσή των αποτελεσμάτων (reporting) ο Δήμος Πωγωνίου παρακολουθεί την πληρότητα των κάδων. Πρόκειται για ένα κεντρικό σύστημα παρακολούθησης του επιπέδου πληρότητας σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας πληροφορίες για το σχεδιασμό της διαδρομής και τον προγραμματισμό της αποκομιδής και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου. Προσφέρεται περιβάλλον ειδοποίησης πληρότητας κάδων σε πραγματικό χρόνο με κανόνες ενημέρωσης (π.χ. ενημέρωση/alarm στον διαχειριστή όταν το επίπεδο πληρότητας ανέλθει σε 70% σε μία περιοχή κτλ)
- Ενημέρωση πολιτών. Μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής ο δημότης παρακολουθεί την πληρότητα κάδου σε πραγματικό χρόνο στη γειτονιά του καθώς και το ιστορικό πληρότητας ανά εβδομάδα και ημέρα.
- Ανάλυση δεδομένων πληρότητας. Πρόκειται για ένα εργαλείο ανάλυσης των δεδομένων πεδίου (στοιχεία πληρότητας) που επιτρέπει εύκολα τις σε βάθος μελέτες των ανεπεξέργαστων δεδομένων στον κάθε κάδο. Το σύστημα υποστηρίζει την εξαγωγή δεδομένων, την εκτέλεση ανάλυσης για τα στοιχεία πληρότητας χωρίς χρήση στατιστικών πακέτων.
Εφαρμογή διαδραστικής επικοινωνίας και άμεσης πληροφόρησης δημοτών με χρήση ασύρματου δικτύου (WiFi)
Οι δηµότες ζητούν αξιόπιστη σύνδεση στο ίντερνετ. Πάνω από το 85% των επισκεπτών ή δηµοτών σε ένα δήµο που έχει ασύρµατο δίκτυο σε λειτουργία, αναζητούν την πρόσβαση σε αυτό. Η εταιρεία DOTSOFT AE εγκατέστησε την πλατφόρμα Spotyy για την παροχή διαδραστικών υπηρεσιών προς τους χρήστες κατά την σύνδεση τους και ταυτόχρονα δημιούργησε το καθηµερινό µέσο επικοινωνίας του ∆ήµου µε όλους τους δηµότες σε κάθε περιοχή που υπάρχει εγκατεστηµένο WiFi Hot Spot.
Το λογισμικό Spotyy διαθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες:
- Αξιόπιστη και γρήγορη πρόσβαση στο WiFi του ∆ήµου
- Διάφοροι τρόποι σύνδεσης χρηστών µέσω της πλατφόρµας
- Σύνδεση µε ηµερολογιακό περιορισµό
- Εισαγωγική οθόνη σύνδεσης χρηστών
- Χρήση µέσων κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπο εισαγωγής στο ασύρµατο δίκτυο
- ∆υνατότητα ανακατεύθυνσης µετά τη σύνδεση στο ασύρµατο δίκτυο WiFi στην σελίδα επιλογής του ∆ήµου
- ∆υνατότητα ενεργοποίησης της προώθησης διαφηµιστικών µηνυµάτων
- Αναλύσεις των δεδοµένων σύνδεσης των χρηστών
- Άµεση απενεργοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει η πλατφόρµα
- Αποµακρυσµένη διαχείριση της πλατφόρµας µέσω Web
- Αποτροπή κακόβολων συνδέσεων
- Προεπισκόπηση αλλαγών οθόνης σύνδεσης χρηστών
- Υπηρεσία πολυγλωσσικής εµφάνισης µηνυµάτων
- ∆υνατότητα επιβράβευσης των συχνών χρηστών του ασύρµατου δικτύου WiFi
- ∆υνατότητα προβολής στους δηµότες το πρόγραµµα εκδηλώσεων µιας χρονικής περιόδου
- ∆υνατότητα αξιολόγησης της ποιότητας των υπηρεσιών του ∆ήµου
Εφαρμογή παρακολούθησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που σχετίζεται με τον οδικό φωτισμό, την ηλεκτροδότηση κτιρίων και το κόστος ενέργειας των αντλιοστασίων
Η διαδικτυακή εφαρμογή υποστηρίζει την εισαγωγή όλων των υφιστάμενων λογαριασμών της ΔΕΗ όπως αυτοί έρχονται μέσω email σήμερα στον Δήμο, παρέχοντας μία σύγχρονη μηχανογράφηση του.
Η εισαγωγή γίνεται με αυτόματο upload του ηλεκτρονικού αρχείου λογαριασμών σε server, στον οποίο «τρέχει» η εφαρμογή. Κατά την εισαγωγή η διαδικτυακή εφαρμογή μπορεί να καταγράψει όλα αυτά που αναφέρει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και να διατηρεί τα δεδομένα που αναγράφονται όπως ακριβώς εμφανίζονται στους λογαριασμούς. Παράλληλα μπορεί να παράγει λίστα με όλους τους αριθμούς παροχών με την κατανάλωση του καθένα ανά έτος, ανά γεωγραφική περιοχή (κοινότητα) και ανά τύπο κτιρίου (δημοτικά κτίρια, σχολεία, χώροι αθλητισμου, αντλιοστάσια κτλ). Με την εφαρμογή ο Δήμος Πωγωνίου μπορεί να προχωρήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα, συγκρίσεις ανά παροχή σε επίπεδο κατανάλωσης αλλά και σε επίπεδο ποσού, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια.
Εφαρμογή για τη διαχείριση του µητρώου Υδροµέτρων του ∆ήµου
Για τη διαχείριση του μητρώου Υδρομέτρων του Δήμου, η εταιρεία DOTSOFT AE εγκατέστησε μια διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία διαχειρίζεται το µητρώο παροχών ύδρευσης του ∆ήµου. Υποστηρίζει την εµφάνιση διαφόρων κατηγοριών δεδοµένων όπως:
- Στοιχεία παροχής
- Στοιχεία ενδείξεων
- Στοιχεία διακοπών/επανασυνδέσεων
- Στοιχεία Χρηµατικών Καταλόγων
- Γεωγραφική θέση
Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε εφαρµογή για φορητές συσκευές για τις εργασίες πεδίου (µετρήσεις) που θα πραγµατοποιούνται από το ∆ήµο. Για τα στοιχεία που συλλέγονται µε τις φορητές συσκευές πργματοποιήθηκαν οι κατάλληλες εργασίες ελέγχου, µετάπτωσης/εισαγωγής και αναδιοργάνωσης στη βάση δεδοµένων, προκειµένου να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες του Δήμου.
Η εφαρµογή έχει ως στόχο τη δηµιουργία ενός ενιαίου µητρώου παροχών ύδρευσης στη γεωγραφική έκταση αρµοδιότητας του φορέα, σε συνδυασµό µε την παράλληλη ηλεκτρονική καταγραφή των ενδείξεων κατανάλωσης της τρέχουσας περιόδου.
Εφαρμογή γεωχωρικών δεδομένων (Web GIS)
Ο Δήμος Πωγωνίου προμηθεύτηκε την Υποδοµή Γεωχωρικών Πληροφοριών (Υ.ΓΕ.Π.) μέσω της οποίας γίνεται η επεξεργασία, αποθήκευση, διανοµή και βελτίωση της χρήσης γεωχωρικών δεδοµένων. Η Υποδομή περιλαμβάνει τα δεδομένα και τα μεταδεδομένα δηλαδή την επαρκή περιγραφή – τεκμηρίωσή τους. Αποτελείται από εργαλεία για τον εντοπισμό, την ανάκτηση, την οπτικοποίηση, κλπ των δεδομένων και σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών και λογισμικού, υποστηρίζεται από μηχανισμούς συντονισμού και παρακολούθησης, ενώ εξαρτάται από ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, πολιτικές και οργανωτικές δράσεις
Η διαδικτυακή πύλη γεωχωρικών δεδομένων αποτελεί την διεπαφή, μεταξύ των χρηστών (users) και της υποδομής γεωχωρικών δεδομένων (web services) που περιγράφηκε παραπάνω. Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή έχει αναπτυχθεί με βάση την χρήση λογισμικών ανοιχτού κώδικα και είναι συμβατή με κάθε τύπο λειτουργικού συστήματος. Μέσω της εφαρμογής γίνεται η διάχυση των χωρικών δεδομένων, με την μορφή διαδραστικών χαρτών και θα υποστηρίζεται ένα ευρύ σύνολο γεωχωρικών λειτουργιών. Συγκεκριμένα μέσω της διαδικτυακής πύλης γεωχωρικών δεδομένων υποστηρίζεται :
- η διαχείριση και δημιουργία χρηστών και ομάδων, που θα διαφοροποιούν το επίπεδο ανάγνωσης και διαχείρισης των δεδομένων.
- η οργάνωση και διαχείριση των θεματικών επιπέδων των γεωχωρικών δεδομένων καθώς και η παραμετροποίηση της διαφάνειας τους.
- η δυνατότητα προβολής διαδραστικών θεματικών χαρτών μέσω των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα οπτικοποίησης των δεδομένων στο χάρτη, με διαφορετικό συμβολισμό ανά κατηγορία θεματικού επιπέδου.
Εφαρμογή απομακρυσμένης διαχείρισης και παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης δημοτικών κτιρίων με χρήση εξοπλισμού στους ηλεκτρολογικούς πίνακες
Η πλατφόρμα που εγκαταστάθηκε αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κατανάλωσης ενέργειας σε δημόσιες υποδομές και κτίρια. Ενσωματώνει μια ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση των ενεργειακών δεδομένων και των επιπρόσθετων πληροφοριών που θα συλλέγονται, επεξεργάζονται και θα αναλύονται από το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ενέργειας. Η λύση υποστηρίζει τη πλήρη παραμετροποίηση στις ανάγκες του Δήμου (π.χ. χρήστες και ρόλοι αυτών, διαχείρισης αισθητήρων μέτρησης ενέργειας στον κεντρικό πίνακα και σε επιλεγμένα σημεία των δημόσιων υποδομών), καθιστώντας την ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την διαχείριση ενέργειας σε υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις.
Οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής είναι:
- Πολυεπίπεδη διαχείρισης χρηστών και έξυπνων μετρητών ενέργειας
- Γραφική διεπαφής διαχείρισης ενεργειακής κατανάλωσης υποδομών.
- Διαχείριση ειδοποιήσεων και εξελιγμένων τεχνικών ειδοποίησης χρηστών
- Διαχείριση συμβάντων και γεγονότων σε διάφορα χρονικά διαστήματα και έλεγχος δεικτών πριν και μετά τα συμβάντα, όπως αυτά θα μπορούν να εξατομικεύονται από τον εκάστοτε χρήστη του συστήματος.
- Ανάλυση δεδομένων και δημιουργία πολυεπίπεδων αναφορών
Διαδικτυακής πύλης προβολής δεδομένων “έξυπνης πόλης” προς τους πολίτες
Το υποσύστημα διαδικτυακής πύλης προβολής δεδομένων ‘έξυπνης πόλης’ προς τους πολίτες περιλαμβάνει το κανάλι επικοινωνίας μέσω του οποίο θα προβάλλονται προς τους δημότες όλες οι πληροφορίες που αφορούν:
- την ενεργειακή κατανάλωση δημοτικών κτιρίων
- την κατανάλωση νερού από τα υδρόµετρα
- την πληρότητα των κάδων για την γειτονιά του πολίτη (εφόσον έχει κάδους µε αισθητήρες στην γειτονιά του) λαµβάνοντας τα δεδοµένα από την Εφαρµογή ελέγχου πληρότητας κάδων (σε κάδους ανακύκλωσης) µε δυνατότητα παρακολούθησης του τρόπου αποκοµιδής των απορριµµάτων.
- τα διαθέσιµα public hot spots µε ασύρµατο δίκτυο (WiFi) στα όρια του ∆ήµου
Αισθητήρας μέτρησης πληρότητας κάδου
Περιγραφή – Τεχνικά χαρακτηριστικά
- Μεταβλητή γωνία διπλών αισθητήρων υπερήχων
- Μέτρηση απόστασης με υπερήχους
- Εσωτερική κεραία
- Αδιάβροχος αισθητήρας IP67
- Μέσο ποσοστό σφάλματος μετρήσεων : <2% (στους 25°C).
- Ανθεκτική πολυκαρβονική θήκη/ περίβλημα εξοπλισμού
- Επικοινωνίες μέσω GPRS ή NBIoT ή LoRAWAN με το κέντρο ελέγχου.
- Αισθητήρας θερμοκρασίας & δυνατότητα ανίχνευσης φωτιάς
Μονάδα δικτύου διανομής 2,4/5GHz Indoor Outdoor (WiFi)
Περιγραφή – τεχνικά χαρακτηριστικά
- Operating Frequency (Mhz) : Worldwide 5150 – 5875
- 64 MB DDR2 RAM
- 10/100/1000 Ethernet Port
- Μέγιστη ενεργειακή κατανάλωση 7W
- Πιστοποιήσεις: CE, FCC, IC
- Θερμοκρασία Λειτουργίας: -40 to 70° C
- Αντοχή σε ένταση αέρα εως 275N 200Km/h
Αισθητήρας Μέτρησης και Απομακρυσμένης Διαχείρισης της Κατανάλωσης Ρεύματος σε δημόσια κτίρια
Περιγραφή – Τεχνικά χαρακτηριστικά
- Τάση τροφοδοσίας: 230 V, 50 Hz
- Ρεύμα εξόδου (μέγ.): 2 Α
- Επικοινωνία: Wi-Fi
- Έλεγχος μέσω website ή app (Android, iOS) αλλά και τοπικά μέσω κουμπιών
- Έλεγχος λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών μέσω Internet
- Έλεγχος οποιοδήποτε φορτίου αρκεί να γίνει συνδυασμός με το κατάλληλο ρελέ
- Μέτρησης κατανάλωσης ενέργειας οποιουδήποτε φορτίου (μονοφασικό, τριφασικό) αρκεί να συνδυαστεί με ένα μετρητικό στοιχείο που χρησιμοποιεί πρωτόκολλο S0
- Εύκολη διαχείριση μέσω app και Website
- Χρήση πρωτόκολλου Wi-Fi
- Αγρίνιο
- Αιγάλεω
- Αλεξάνδρεια
- Αλεξανδρούπολη
- Αμπελόκηποι – Μενεμένη
- Βόλβη
- Βόλος
- Βύρωνα
- Δεσκάτη
- Δράμα
- Ζαγόρι
- Ζάκυνθος
- Ζίτσα
- Θερμαϊκός
- Θέρμη
- Ιωάννινα
- Καλαμαριά
- Κάλυμνος
- Καρδίτσα
- Κόνιτσα
- Κορδελιό-Εύοσμος
- Κω
- Λαμία
- Λάρισα
- Λοκρές
- Ναυπακτία
- Ν. Σκουφάς
- Ορεστιάδα
- Πάργα
- Πάτρα
- Πειραιάς
- Πέλλα
- Περιφέρεια Αττικής
- Πρέβεζα
- Πωγώνι
- Ρέθυμνο
- Τρίκαλα
- Ρόδος
- Σάμη
- Σαμοθράκη
- Σουφλί
- Σέρρες
- Σπάρτη
- Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού
- Σύρος - Ερμούπολη
- Φιλιάτες
- Χανιά