Sign In

Dotsoft και Globismart προωθούν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με έξυπνες λύσεις στην πόλη των Γιαννιτσών

Dotsoft και Globismart προωθούν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με έξυπνες λύσεις στην πόλη των Γιαννιτσών

Η DOTSOFT ΑΕ σε συνεργασία με την GLOBISMART AE ανέλαβε την υλοποίηση του έργου «Λύσεις καινοτομίας για Αστική Ανάπλαση στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου πόλης των Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας».

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Πέλλας θα εκσυγχρονίσει το κέντρο της πόλης με την εγκατάσταση δέκα πολυλειτουργικών σταθμών ανάπαυσης (έξυπνα παγκάκια) μοντέρνου σχεδιασμού, πέντε ψηφιακών διαδραστικών σταθμών πληροφόρησης (infokiosks) και πέντε ψηφιακών οθονών τεχνολογίας LED για την βελτίωση της κοινωνικής πληροφόρησης και εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, θα προμηθευτεί σύστημα έξυπνης διαχείρισης κάδων απορριμμάτων με χρήση αισθητήρων για την αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων.

Τέλος, η Dotsoft, επεκτείνοντας τα έργα που υλοποίησε στο παρελθόν στο Δήμο Πέλλας, θα προσθέσει 15 νέα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο και θα αναβαθμίσει το σύστημα έξυπνης στάθμευσης με 50 νέες θέσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) και από εθνικού πόρους μέσω του ΠΔΕ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.